Naturkonstnär Ingmar Hellfalk.


Naturkonstnär och naturmålare Ingmar Hellfalk är verksam i den skånska idyllen Genarp. Här målar han otroligt vackra och fängslande naturskildringar. Motiven från denna naturkonstnär är i huvudsak från Skåne och Öland, men bland hans verk finner man även intressanta målningar från natursköna platser ute i Europa. Naturkonstnär Ingmar har en fantastisk förmåga att fånga det levande naturlandskapet i sina konstverk. Det som imponerar mest är framförallt sättet han lyckas avbilda vilda djur i deras naturliga miljö, både i akvarell- och oljemålningar.

Ingmar har varit naturkonstnär i större delen av sitt live och ett av hans största intressen är fåglar och fågelliv. Många av hans naturkonstnärsmålningar inkluderar därmed fantastiska porträtt av luftens härskare. Ingmar målar även djurporträtt av husdjur som hundar, hästar, katter, marsvin mm. både för nöjes skull och på beställning från sina kunder.

Se exempel på Naturkonstnär Ingmar Hellfalks naturmålningar här

Naturmålare+Ingmar+Hellfalk
Ingmar Hellfalk är medlem i västra skånes konstnärsgille och är en flitig deltagare på konstrundorna i Skåne, framförallt kring påsk (21-23 april i år) då han håller öppet hus i sin attelje i Genarp (se karta till höger). Det har alltid varit mycket trevligt att titta in hos Ingmar och skåda årets nya naturmålningar och djurpoträtt (och hans frus fantastiska trädgård!).

Naturkonstnärer | inspiration | teknik


Som sig bör för en naturkonstnär så hämtar Ingmars sin egen inspiration från naturen och djurlivet men även till viss del från andra kända naturkonstnärer / naturmålare som Gunnar Brusewitz och Lars Jonsson. Ingmar har under åren utarbetat en målarteknik som både är stilren och djup. Tittar man ordentlilgt på några av verken finner man aningar av de tekniker som användes av bl.a. Zorn och Carl Larsson. Även dessa två konstnärer är stora inspirationskällor för Ingmar.

Jag har själv en stor olja målad av denna naturkonstnär på väggen i vardagsrummet (se bilden ovan). Verket illustrerar en eiderhona som sitter på en algfärgad sten och blickar ut över ett höstigt hav. Verket heter "The Contemplating Duck" och det ser ärligt talat ut som om fågeln sitter djupt försjunken i någon existensiell fråga mitt i höstvädret. Helt underbart!



/Inlägg av Tony, en naturkonstnär-fan